life style, Story

Married or not?

brides
cc : pinterest

This morning my co worker asked me like this “So do you feel like want do that (wedding) too?” like teased me. And I just like ” eheemmm~ not yet” said it slowly.

I really still like my loneliness, not completely lonely. And now I’m on enjoying to be ‘a fan girl’ so I don’t want to make rush with ‘marrying someone’. Oh guys… life never get back I just wanna enjoyed this time with working, doing my hobbies, traveling and anything else. Even I have a day called “My Day” when I’ll do everything I want.

So why my co worker asked like this? Honestly yesterday exactly on Sunday I became a bridesmaid in my friend’s wedding -let’s call her Ace. A few days ago she asked me to do that and of course I couldn’t say no.

I have to change my off work schedule and have to go back to my home town. With my another friend Hinni (not real name). Hinni will stay overnight in Ace’s house. And Me? no oh.. I’ll sleep in my home.

Then on the day, I went early in the morning to Ace wedding place -I looked like a foolish I forget where it is. When I entered the wedding place, I met her old sister and told me to get in to the make up room. I was so so nervous. This is not Ghosts House right? But why I’m so scare, please don’t let me in. I opened the door slowly…and saw Hinni was being used make up. I’m shocked. She looked like this…

hinnie 1
my capture

I said to the make up artist that I’ll do the make up base by myself and she said okay. But finally she added more make up base to my face. I just felt like ‘huu…’ I couldn’t take this anymore. But last I said “Please make it natural” then Imo answered “I’ll not make you like a green snake just take easy girl” Okay Imo, I surrender just do what you want (Imo call for old woman in Korea).

When Imo said it well done, I quickly grab my mirror and I want to cry.

Stop.. I know you are laughing now. But I’m laughing too…. hahahaha

I send my photo to my sister and she said “I want sweep under my bed using your eyelashes lol”

I want do the same.

Little by little I removed my make up, took out the faked eyelashes and finally remove it all. I change with my everyday make up. I got really relieved seeing my face.

minminshy
my everyday look

I’m not judge that is terrible so much, but that’s not my style. I love something light ,fresh and also  natural. Maybe for some people it’s okay to looked like that or liked strong make up like that. It depends on personal taste. And I’m not one of them.

My friend Ace looked like enjoyed her make up, she didn’t even touch her face to remove it. In the otherwise I wanted to wipe it using cleanser. I really feel so pity about her, on my eyes she looked so older than her age. And his husband looked like terrible with unsuitable make up. He looked like use a flour. The powder he used too bright. Please forgive me to say it.

That’s one of some reason I’m not ready to get married yet. I worry to looked like that, I worry I looked like terrible, like a foolish, like a clown, like someone got hit,like a cream patched on my face and looked so ugly. My face isn’t pretty enough so don’t make it wore.

The other reason, in a drama I saw some people didn’t feel happy with their marriage and some people get hurt by their partner of life.

And one thing who very very important is I still can’t find my Star, my partner of life, my lovely guy, my Minam (call for cool guy in Korea). I wonder that he is a Korean Guy. I hope my life will be so fun and get so many luck.

js copy
photo cc : Vanilla sky edited by me

Cheer happy people, let’s get it.

–minminshy

Advertisements
Story

2018

2018

Happy New Year~~~ *Prriiiit prriiiittt tukang parkir mode on

Udah tanggal 1-1-18 nih,,, udah mikirin buat resolusi tahun ini?

Buat gue ada satu yang pengen banget dicapai… please blog ini masuk di pencarian google.

Gue kan posting beberapa artikel tentang cold cherry -salah satu band indi dari korea, pas gue coba search di google, postingan gue nggak ada sama sekali. Padahal nggak banyak orang yang nulis tentang cold cherry.

Dan after pesta malam tahun baru, badan gue jadi kurang fit. Kalau aja setelah streaming MBC Gayo Daejun gue langsung masuk kamar terus tidur mengabaikan orang-orang yang ngajakin tahun baru-an. Karena, yah tahun baruan itu sama sekali nggak rame -menurut gue yang tinggal di Puncak-Bogor. Cuma nontonin motor & orang-orang mondar- mandir pake macet, itu mah pergi ke jalan Sukabumi juga banyak. Jauh-jauh hari gue rencananya mau kayak tahun kemarin tuh, karena nggak ada acara streaming jam 08.00 pm udah bisa laying on the bed trus set alarm di 11.50 pm -an biar bisa nonton kembang api. Alhasil gue istirahat cukup, nonton kembang api iyah and ngucapin Selamat Tahun Baru -itu sih cuma gue yang denger.

I’m still working on a New Year day !

Bye my 2017, year with a full pain and tears.

Losing 2 men to become angel

 

life style

Her Room Getting Messy

Your dream…>>

harry potter room
credit : pinterest.com

Fact in your house…

Let’s get in ->

nia's chamber

nia's chamber

What’s on the table

1.     Tissue case

2.     Highlighter stick

3.     Jars

4.     Pencil case with a lot of fans

5.     Cell phone

6.     Vase with flower

7.     Potion replica

8.     Books

9.     Boxes

10.  Bag

11.  Belt

12.  Tripod

13.  Etc-

It’s not mine~ but someone in my house lol

Whatever ~ “How you lay on this bed?”

nia's chamber

nia's chamber
Even cat love sleep on the bed

However you want lol

Put it on, put that on too~

Ouch, make it (envelope) fly

I love those flies keep flying in corner of the room

(This is actually flying keys on Harry Potter and The Sorcerer Stone)

messy room nia's chamber

Where your make up couldn’t be handled anymore

IMG_1335

And also your fashion stuffs

I guess I must replace this,,, this is not only photos we have

But maybe after this post get 100 viewers hahahaha

messy room nia's chamber

Everything you see on the photos above, don’t let your mind thinking how could, we do nothing with all the messy. Open your eyes, in this world it’s not impossible to another rooms looked like that.. I hope so~~ LOL

At least you still can open your window and make the sun shine come in.

messy room nia's chamber

Thanks to see unnecessary story here

Hope you enjoy budy!!

life style

Capenya Doang

Minggu 12 Maret 2017 walaupun seharusnya hari ini gue nggak libur dengan berani dan memaksakan diri gue ikutan acara Jalan Santai & Sepeda Santai yang diselenggarakan oleh salah satu department store yang berada di daerah Cianjur. Gue nggak bilang sih ke bos gue mau ikutan jalan santai, gue cuma bilang kalo hari itu gue ada acara. Semoga aja dia sekarang nggak nemuin tulisan ini.

Sebenarnya bukan karena kepengen banget buat olah raga tapi lagi ngincar dorprize yang ditawarkan. Gue berharap bisa mendapat sepeda gunung. Soalnya itu list barang yang ingin sekali gue punya. Saat yang lain ingin berjalan-jalan dengan motornya gue ingin mengayuh sepeda dengan bangganya.

Saaat tiba dilokasi, buset itu orang udah kayak lautan susu. Bergerombol pakai kaos putih semua. Karena sudah banyak orang yang hadir kesimpulannya gue bener-bener kesiangan, dijadwal tertera waktu kedatangan pk.06.00 dan gue datang kurang lebih pk.07.00. Temen gue yang lain udah pada hadir. Ada si AS, Iki dan Face.

Pas gue masuk lewat gerbang, jajaran sepeda sudah siap meluncur dan sudah ada orang yang akan mengibarkan bendera tanda dimulai. Sialnya gue masuk lewat pinggir sebelah kiri dan teman gue ada di sebelah kanan. Kalau gue lewat di depan jajaran sepeda itu, gue malu terus harus jalan mana? Nanya sendiri lalu dijawab sendiri. Gue lewat jalan muter aja lah. Jika tadi hanya butuh waktu 1 menit sekarang butuh waktu 5 menit ditambah rasa sakit kena pegangan sepeda trus harus ngehindar dari orang yang gue kenal tapi males buat nyapa dan akhirnya bertemu mereka.

Ternyata setelah berjalan beberapa menit cape banget deh sumpah. Mungkin karena waktu hari sabtu gue terlalu lama bantuin jadi waitress di restoran, pake sepatu berhak pula alhasil pegal sekali. Walaupun gue jalan sama temen gue, tapi ko rasanya gue lagi jalan sendiri. Mereka ngobrolin sesuatu yang sama sekali nggak menarik. Akhirnya gue jalan lebih cepat mendahului mereka. Selangkah lebih maju.

Langit biru, cahaya matahari, suara burung lalu ada tukang sate. Aseppp. Uhuk uhuk. Mas ngipasinnya biasa aja jangan ditambah-tambahin karena kesempatan ada banyak orang yang lewat. Toh kan kalaupun lapar kayak gue kayaknya gak ada waktu buat makan sate dulu (nelen ludah). Lapar juga haus sekali, tidak bawa minum tidak ada makanan. Dan gue baru sadar ini rute jalan santai kok bisa jauh amat.

Setelah tiba di garis finish ada acara zoomba, wah ini kesukaan gue. Sayangnya gerakannya tidak terlalu bagus, mungkin disesuaikan dengan umur. Pelatih dan kebanyakan pesertanya kan sudah lanjut usia. Jadi kurang semangat akhirnya.

Disana ada stand tempat donor darah, teman-teman gue mencoba untuk daftar tapi cuma satu orang yang bisa donor. Tekanan darah, berat badan dan kondisi kesehatan akan diperiksa oleh petugas terlebih dahulu. Jika lulus dalam pemeriksaan barulah pendaftar boleh mendonorkan darahnya. Setidaknya itu yang gue perhatikan ketika menunggu pengumuman pembagian dorprize di dekat stand donor darah. Kalau kalian tanya kenapa gue nggak ikut daftar, gue punya alasan. Gue aja kurang darah masih harus di donorkan entar gue harus jadi vampire karena haus darah.

Seperti yang sudah diperkirakan sampai acara selesai gue nggak mendapat apapun. Kalau begitu gue sudah memutuskan ini yang terakhir kali. Kalau mau jalan santai tinggal jalan aja nggak perlu bayar segala. Dan menurut gue jalan santai itu seperti Lotere. Beli tiket atau lebih tepatnya beli nomor, menunggu peruntungan dari nomor itu ketika dikocok. Jika beruntung bisa mendapatkan barang yang bernilai tinggi dengan cumu-cuma. Sekalian aja beli nomor buat pacuan kuda. Oh ya, di Indonesia nggak ada yang gituan yah?